Cari Blog Ini

Sardella Treft Doel Bij Belgische U23 11 Sep 24

Sardella treft doel bij Belgische U23 (11 sep 24)

Belgische beloften spelen gelijkspel in oefeninterland

Onze nationale beloften kwamen donderdagavond in actie in een oefeninterland tegen Jong Polen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Luca Oyen opende in de eerste helft de score voor de Belgen, maar Polen kwam nog voor rust langszij. Na de pauze bracht Younes Sardella de Belgen opnieuw op voorsprong, maar ook Polen kon in het slot nog een keer gelijkmaken.

Het was voor de Belgische beloften hun eerste wedstrijd sinds het EK van afgelopen zomer. Bondscoach Jacky Mathijssen selecteerde een mix van spelers die al ervaring hebben op het hoogste niveau en jongere talenten. Zo maakte Club Brugge-speler Cisse Sandra zijn debuut voor de U23.

De wedstrijd tegen Polen was een goede test voor de Belgen, die zich aan het voorbereiden zijn op de kwalificatiecampagne voor het EK van 2025. In die campagne nemen ze het op tegen Spanje, Schotland, Turkije en Kazachstan.

De Belgen begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al na een kwartier op voorsprong via Luca Oyen. De aanvaller van Genk scoorde met een mooie volley op aangeven van Younes Sardella.

Polen kwam echter nog voor rust langszij via Mateusz Bogusz. De middenvelder van Legia Warschau profiteerde van een fout in de Belgische defensie.

Na de pauze nam België opnieuw het initiatief. Enkele minuten na rust bracht Younes Sardella de Belgen opnieuw op voorsprong. De aanvaller van Anderlecht scoorde met een hard schot in de linkerhoek.

Polen gaf zich echter niet gewonnen en kwam in het slot nog een keer langszij via Kacper Kozlowski. De middenvelder van Brighton scoorde met een mooi afstandsschot.

In de slotfase kregen beide teams nog enkele kansen, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

Mathijssen tevreden over prestatie

Bondscoach Jacky Mathijssen was na afloop tevreden met de prestatie van zijn team. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld", zei hij. "We hebben kansen gecreëerd en we hebben ook goed verdedigd. Ik ben blij met de inzet van mijn spelers."

Mathijssen was vooral te spreken over de prestaties van zijn jonge spelers. "We hebben enkele jongens laten debuteren en ze hebben het goed gedaan", zei hij. "Dit is een goed teken voor de toekomst."

De Belgische beloften spelen hun volgende oefeninterland op dinsdag 14 september tegen Jong Engeland.